Norske artister

 

Selv om Norge er et lite land, er det mange musikalske talenter å finne, og de dukker opp fra hele landet. For mange er det kanskje vanlig å tenke på de fleste artistene som Oslo-artister, fordi det ofte er her de slår gjennom. Men saken er at hele landet har avlet flinke sangere, komponister og ikke minst tekniske protesjeer. Her vil vi skrive litt om noen av de heteste norske navnene akkurat nå.

Dagny

Tromsø-jenta Dagny har allerede fått mye oppmerksomhet, og har faktisk signert med en av de store produsentene, som også har artister som Demi Levato og The Weeknd på sin signertliste. Noen uker før jul slapp hun en EP med tittelen Ultraviolet, og som datter av sanger Marit Sandvik og jazzmusikeren Øystein Norvoll tror vi denne flinke artisten har mange gode ess klar i ermene!

Alan Walker

Britiskfødte Alan WAstrid S in concertalker har ikke det norskeste navnet, men bosatte seg i Bergen med familien i 1999. Han begynte å skape sin egen karriere i 2012 da han lastet opp musikk på YouTube, og har så langt gjort stor suksess med den meget kjente låten «Faded», som han kom med helt i slutten av 2015. Musikkstilen er noe elektro og noe house, og låtene «Spectre» og «Force» var de to sangene som virkelig satte fart på karrieren som musiker. I 2016 fikk «Faded» Spellemannsprisen for årets låt – noe vi ser på som helt på sin plass.

Astrid S

Denne relativt unge artisten fra Trøndelag har skaffet seg mange fans, og har inntatt en plass i de norske musikkhjerter. Hun startet med musikk i veldig ung alder, og har deltatt i Idol i 2013, men kom bare på femteplass. Til tross for at Astrid S har gjort flere cover-låter og duetter, var det hennes egenskrevne sang Hurts so Good som fikk henne til å stråle i rampelyset. Hun fikk mange nominasjoner og en del priser i perioden 2013-2015, men mest fortjent var kanskje Spellemannsprisen Årets nykommer i 2016.

Kygo774px-Kygo_2014

Her kommer en av de best internasjonalt kjente norske artistene. Denne flinke bergenseren har sjarmert en hel verden med sine remiksede låter, alt fra Ed Sheeran og Ellie Goulding til Coldplay har han gitt en ny dimensjon. Til tross for sine knapt 25 år, har denne artistene allerede signert med Sony Music, og oppnådde i september 2015 YouTube-rekorden for å være den raskeste til å nå 1 milliard avspillinger!