Ta vare på stjernene!

Det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at kjendiser er kjent for å gå litt langt når det kommer til å se ut som samfunnet forventer at de skal se ut. De tar botox, fettoperasjoner og utsetter seg for diverse andre kirurgiske inngrep. Sånn er nok de fleste av oss enig i at det ikke egentlig kan være. Men hva i alle dager kan man gjøre med det? Det er da deres sak om de har lyst til å legge seg under kniven for å oppfylle samfunnets mange skjønnhets-standarder? Det er der forbrukermakt kommer inn. Alt vi trenger å gjøre er jo i bunn og grunn å si hva vi mener om det for å endre ting.

Lege og pasient

Blant annet kan det gjøre en stor forskjell om vi som er såkalte “vanlige folk” justerer våre egne forventninger til skjønnhet og begynner å godta alle typer mennesker. Det som virkelig teller er jo tross alt at de er gode til det de driver med, og det har sjelden noe med utseendet deres å gjøre. Blant operasjonene disse kjendisene utsetter seg for er overarmsplastikk en veldig populær operasjon, hvor en fjerner ekstra vev på overarmen, eller såkalt “grevinneheng”. Dette er noe som oppstår helt naturlig ved økende alder eller plutselig vekttap, og det er helt unødvendig å operere det bort. Dette kan vi alle være med på å fortelle samfunnet, så kanskje både kjendiser og andre mister lysten til å legge seg under kniven. Hvem bryr seg vel om litt ekstra overarmsfett eller noen smilerynker. Faktisk får jo smilerynker hvem som helst bare til å se mye mer sympatisk og lattermild ut. Det er virkelig helt latterlig at det er noe samfunnet skal se på som galt. Pass på kjendisene, la dem få vite at vi setter pris på dem som de er!

Vi er alle bra nok

Mann med plastikk på hodet

Det evige kroppspresset blant og ovenfor kjendiser nå for tiden går ikke bare utover kroppene deres. Først og fremst påvirker det psyken i stor grad. Det er dette musikerhelseprosjektet prøver å gjøre noe med. Ved å øke kjendisers selvfølelse minsker nemlig sjansen for å få psykiske problemer betraktelig og gjør det dermed også mye lettere for dem å være i søkelyset. Det må jo ta på å alltid være i offentligheten, hvor alt en gjør og sier og ser ut som hele tiden blir dømt og diskutert. Får vi ned kroppspresset kan det med andre ord gjøre mye for å bedre presset på dem. Og det er da utvilsomt noe de fortjener, uansett hva det er de har blitt kjent for. Ingen fortjener å bli fortalt at en ikke ser bra nok ut. Spesielt ikke de som lever av å bli likt av andre. Det kan være veldig ødeleggende for den mentale helsa. Bare se det for deg selv. Og før du skriver eller kommenterer noe du selv ville sett på som sårende, eller støtter noe en du kjenner sier som kan gå utover noens selvbilde, tenk deg om.