Marie Munroe

Fansen elsker Marie Munroe

Marie Munroe er en av de store artistene i Norge i dag. Opprinnelig heter hun Hilde Marie Kjersem, og ble født i 1981 – bursdagen hennes er 27. april for alle fans som ønsker å feire den. Hun er kjent som både artist og musiker, og skriver også sine egne låter. Takket være hennes store talent har hun fått kontrakt hos Warner Music, kjent som et av de største og beste plateselskapene i verden.

Rock, rap, jazz og til slutt pop

Marie Munroe har hatt en lang og allsidig karrière. Visste du at hun startet i en gruppe kalt San Jose, som spilte en blanding av rock og rap. Senere fikk hun interesse for jazz, og studerte jazz ved Norges musikkhøgskole, der det er svært strenge opptakskrav. Bare det at hun kom inn der var en bekreftelse på hennes talent. Allerede før dette hadde hun i tenårene turnert med Rikskonsertene, og blitt oppdaget av mange rundt omkring i landet.

På dette tidspunktet het Marie fortsatt Hilde Marie Kjersem. Tidlig i 20-årene satte hun sammen et jazzband der hun fikk med seg folk som Magne Vestrum, Andreas Schei og Pål Hausken. Det er ikke så lett å få det til å gå i hop økonomisk i startfasen av en slik satsing, mange må inn på centum.no for å se seg om etter finansiering gjennom forbrukslån. Det opprinnelige bandet het Tub Quartet, men ble senere splittet opp, og da det bare var Marie og Andreas igjen ble de hetende Tub Duo. Mange vil likevel huske plata til Tub Quartet, som het Red Shoes Diary.

Etter noen år i Tub Duo valgte hun til slutt å satse helt på egen hånd, og satte til og med opp et eget plateselskap og lydstudio. Hun begynte å gi ut platene som først gjorde henne kjent, som A Killer for that Ache (2008), Let’s Let go (2011), og If We Make It to the Future (2013). Hun ble blant annet nominert til Spellemannprisen, og vant Gammleng- og Edvard-prisene. Hun samarbeidet med mange kjente artister, deriblant Sivert Høyem.

Marie Munroe blir til

Det var i 2014 at Hilde Marie skiftet navn til Marie Munroe. Munroe var fornavnet til bestefaren hennes, som drev et konditori i Ålesund. Årsaken til navneskiftet var at hun ofte opplevde at folk ikke husket navnet hennes. Kanskje gjenspeilet det også internasjonale ambisjoner, etter hvert som hun skiftet over til mer popmusikk. I 2016 kom første albumet under nytt navn, Under My Skin. Senere har hun også gitt ut et album mer i retning visesang og country med samarbeidspartneren Christer Knutsen.

Med dette har Marie gått i retning melankolsk og vakker sang med dempet, analog musikk. Det er fint å høre på, og viser den fantastiske rekkevidden til en stor artist.