På tide å snekre seg et hjemmestudio?

Har du holdt på med musikk lenge eller føler du deg fortsatt ganske fersk? Driver du med musikk for din egen skyld, eller tar du det veldig seriøst og prøver å nå ut til så mange som mulig? Uansett hva som gjelder deg, og uansett om du synger, rapper, spiller gitar, fele eller trommer – å ha et studio hjemme kan lønne seg. Det å ha et rom å skape i hjelper deg med å være produktiv, og du sparer både tid og penger på å slippe å dra til et studio hvor du leier tid. Så lenge du har plassen til det og råd til utstyret selvfølgelig.

Å samle miljøet

Har du flere venner som driver med det samme? Kanskje du har et miljø rundt deg av andre musikere? Det å ha et studio hjemme kan være bra for både deg og omgangskretsen din. Det blir et fint og avslappet sted å samle venner og bekjente som har samme interesse, og her kan dere spille inn musikk når dere ønsker og i deres eget tempo. Det å jobbe med andre kan være veldig inspirerende og motiverende for de fleste musikere. Man kan både lære mye nytt av hverandre og utfylle hverandres styrker og svakheter. Marie Munroe og Christer Knutsen Blir ny duo med ny singel ute nå, etter å allerede ha jobbet så smått sammen i 12 år – bare for å nevnte et nylig eksempel. Og hvem vet hvordan de kan påvirke prosjektet?

Å bygge selve studioet

Selve det praktiske rundt å fysisk bygge studioet er det vanskeligste. Det kan ta både mye tid og penger, og krever mye planlegging og research. Heldigvis kan du spare litt på både tid, penger og frustrasjon om du tar en titt hos Byggmax.no. Her har du et godt utvalg og hjelpsomme mennesker. Du kan jo også trøste deg med at når selve byggingen er over har du gjort en god investering som vil vare lenge. Dessuten kan du jo alltids invitere med deg noen venner til å hjelpe deg med byggingen av studioet. Kanskje noen andre musikere du kjenner vil hjelpe til mot å kunne benytte studioet iblant når det er ferdig? Ikke bare går det raskere når du har noen med deg, men det blir også mye hyggeligere. I tillegg har du eller dere noe dere kan være stolte av når verket er ferdig.